Minilex - Lakipuhelin

Osittainen avioehto - malli

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Kihlakumppanit, jotka aikovat avioliittoon, voivat laatia ja allekirjoittaa avioehtosopimuksen, jolla rajoitetaan lain olettamaa siitä, että puolisoilla on avioliiton perusteella oikeus toistensa omaisuuteen, eli avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen. Avioehtosopimus on mahdollista laatia useassa eri muodossa. Puolisoiden käytettävissä olevia muotovaihtoehtoja ovat avio-oikeuden täydellisesti poissulkeva avioehto, osittainen avioehto (jolloin avio-oikeus rajataan pois ainoastaan tietyn omaisuuden osalta. Tällöin kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta tiettyyn toisen puolison omaisuuteen) taikka yksipuolinen avioehto (jolloin voidaan määrätä, ettei toisella puolisolla ole oikeutta mihinkään taikka tiettyyn toisen puolison omaisuuteen). Oheinen osittaisen avioehdon malli on ainoastaan apuvälineeksi osittaisen avioehtosopimuksen sisällön hahmottamiseksi, eikä sitä tule käyttää sellaisenaan. Jokainen avioehtoa rajoittava avioehtosopimus on omanlaisensa ja sen oikeudelliset vaikutukset tulee tuntea ennen oikeudellisen asiakirjan laatimista taikka sellaiseen sitoutumista. Vaikka avioehtosopimus voi sisällöltään olla yksinkertainen, sen oikeusvaikutukset on aina syytä varmistaa lakimieheltä.

 

AVIOEHTOSOPIMUS

Me allekirjoittaneet aviopuolisot määräämme, ettei kummallakaan meistä ole avio-oikeutta toisen puolison rahavaroihin.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »(Aika, paikka, henkilötunnukset, allekirjoitukset ja tarvittaessa osoitteet)

(Kaksi esteetöntä todistajaa, heidän henkilötunnuksensa, allekirjoituksensa ja tarvittaessa osoitteensa, allekirjoituksen aika ja paikka)

 

Asiantuntevat lakimiehemme avustavat avioehtosopimuksen laatimisessa sekä sen ehtojen tulkitsemisessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa