Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen lomake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksen lomake kannattaa täyttää erittäin huolellisesti, ettei siitä ilmene tulevaisuudessa erimielisyyksiä. Sopimuksen voi tehdä vapaamuotoisesti itse tai käyttämällä valmista asiakirjamallia. Digi- ja väestötietoviraston sivuilta löytyy lomake avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi.

Lomakkeeseen on ensin otsikoitava sopimus avioehtosopimukseksi. Tämän jälkeen on hyvä mainita sopimuksen osapuolet esimerkiksi syntymäaikoineen ja mainita voi myös ammatin ja paikkakunnan. Tämän jälkeen on hyvä kirjata avioehtomääräys, jossa todetaan avio-oikeuden rajoituksesta. Avioehtomääräyksen jälkeen kirjataan paikka ja aika osapuolten allekirjoituksineen. Lopuksi esteettömien todistajien allekirjoitukset. Lisäksi avioehtosopimukseen voi lisätä vaihtoehtoisia määräyksiä esimerkiksi, jotka koskevat vain toista tai ajallisesti vain tiettyä aikaa.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Avioehtosopimus tulee voimaan vasta sen jälkeen, kun se on rekisteröity Digi- ja väestötietovirastoon. Avioehtosopimus tulee rekisteröidä ennen kuin avioliitto purkautuu avioeron tai toisen puolison kuoleman johdosta ja myöskin ennen kuin puolisoiden avioeroa koskeva asia tulee vireille. Avioehdon rekisteröintihakemus löytyy lomakkeena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa