Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimuksen lomake

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioehtosopimuksen lomake kannattaa täyttää erittäin huolellisesti, ettei siitä ilmene tulevaisuudessa erimielisyyksiä. Sopimuksen voi tehdä vapaamuotoisesti itse tai käyttämällä valmista asiakirjamallia. Digi- ja väestötietoviraston sivuilta löytyy lomake avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi.

Lomakkeeseen on ensin otsikoitava sopimus avioehtosopimukseksi. Tämän jälkeen on hyvä mainita sopimuksen osapuolet esimerkiksi syntymäaikoineen ja mainita voi myös ammatin ja paikkakunnan. Tämän jälkeen on hyvä kirjata avioehtomääräys, jossa todetaan avio-oikeuden rajoituksesta. Avioehtomääräyksen jälkeen kirjataan paikka ja aika osapuolten allekirjoituksineen. Lopuksi esteettömien todistajien allekirjoitukset. Lisäksi avioehtosopimukseen voi lisätä vaihtoehtoisia määräyksiä esimerkiksi, jotka koskevat vain toista tai ajallisesti vain tiettyä aikaa.

Avioehtosopimus tulee voimaan vasta sen jälkeen, kun se on rekisteröity Digi- ja väestötietovirastoon. Avioehtosopimus tulee rekisteröidä ennen kuin avioliitto purkautuu avioeron tai toisen puolison kuoleman johdosta ja myöskin ennen kuin puolisoiden avioeroa koskeva asia tulee vireille. Avioehdon rekisteröintihakemus löytyy lomakkeena.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]