Minilex - Lakipuhelin

Avioehtosopimus ja tuotto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Avioliiton solmiminen johtaa siihen, että puolisot saavat avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Avio-oikeuden merkitys tulee ajankohtaiseksi, kun avioliitto purkautuu. Avioehtosopimuksella puolisot voivat perustaa tai poistaa avio-oikeuden tai rajoittaa sitä. Avio-oikeuden piiriin kuuluvat lähtökohtaisesti puolisoiden ennen avioliittoa sekä sen aikana ansaittu omaisuus, lahjat, perinnöt sekä niistä syntynyt tuotto.

Avioehtosopimuksella voidaan määrätä, että kummallakaan puolisolla ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen omaisuuteen tai että vain osa omaisuudesta jää avio-oikeuden ulkopuolelle. Ehdoton pääsääntö on, että vaikka jokin omaisuuserä ei kuuluisikaan avioehtosopimuksen mukaan avio-oikeuden piiriin, on siitä omaisuudesta syntynyt tuotto kuitenkin avio-oikeuden alaista. Mikäli puolisot haluavat poistaa avio-oikeuden myös tuottoon, on siitä erikseen nimenomaisesti mainittava avioehtosopimuksessa. Kuitenkin, jos avioehtosopimus on totaalinen, eli avio-oikeuden täysin poissulkeva, on katsottu oletuksen olevan päinvastainen. Koska totaalinen avioehtosopimus poistaa koko omaisuuden, myös tulevaisuudessa saadun omaisuuden, avio-oikeuden ulkopuolelle, on luonnollista katsoa myös tuoton kuuluvan avioehtosopimuksen alaan. Avioehtosopimusta laadittaessa osapuolten kannattaa erikseen miettiä, että haluavatko he tuoton kuuluvan avio-oikeuden alaan vai ei.

Mikäli asiasta herää kysymyksiä, lakimiehemme auttavat mielellään. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]