Hei,
taloyhtiössämme tehtiin kesällä taloyhtiön hallinnoimien, osakkaille huoneistokohtaisesti rajattujen piha-alueiden kiveystöitä. Osakkaana saimme korottaa taloyhtiön asettamaa lähtötasoa omalla kustannuksellamme. Maksaisimme laadukkaammat kivet. Taloyhtiö tilasi ja kustansi asennusurakan.

Työt päättyivät. Saimme laskun. Reklamoimme suoraan kiviurakoitsijalle laskun epäselvyydestä ja että kohokuvioinen pihakivemme pinta on kauttaaltaan hankautunut virheellisen työvaiheen vuoksi rikki ja että kiveys on pinnaltaan pilalla. Vastausta ei kuulunut, emme siis ole maksaneet.

Kiviurakoitsijalta tuli 7.9. vastaus että taloyhtiö on valvojan kanssa hyväksynyt kivityö jo yli kuukausi sitten ja että maksu menee huomisesta alkaen perintään. Onko taloyhtiö vastuussa urakan tilaajana? Miten toimia?

1 vastaus


Minilex

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Taloyhtiö on tilannut kiveystyöt, joten se on sopimuskumppanina vastuussa kiveystöiden maksamisesta. Koska urakoitsija on reklamaatiosta huolimatta alkanut periä saatavaansa, voidaan katsoa, että hän ei ole hyväksynyt reklamaatiota. Koska tässä vaiheessa saatava on riitaisa ja se on oikeudellisessa perinnässä, taloyhtiön kannattaa pyrkiä vielä neuvottelemaan urakoitsijan kanssa. Tässä voi tarvittaessa käyttää lakimiehen apua. Jos neuvottelut eivät tuota tulosta, viimeisenä mahdollisuutena on viedä asia tuomioistuimeen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »