Olemme naimisissa, mutta ero on vireillä. omistus suhde omakotitaloon on 50/50. Kumpikaan meistä ei pysty taloa ostamaan itselleen. Puolisoni laittaa hintaehtoja minkä alle ei suostu myymään, vaikka hinta on selkeästi liian korkea. Kuinka tilanteessa voi toimia?

1 vastaus


Minilex

26 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kun avioero on jo vireillä, voit vaatia omaisuuden ositusta. Jos teillä ei ole avio-oikeutta toistenne omaisuuteen, toimitetaan omaisuuden erottelu. Kun omistatte omakotitalon puoliksi eikä kumpikaan osta toisen puolikasta itselleen, sen myynti on järkevää. Jos ette pääse yhteisymmärrykseen myyntihinnasta, voit hakea oikeudelta pesänjakajan määräämistä osituksen toimittamista varten. Kyse on silloin toimitusosituksesta. Pesänjakajan tehtävä on silloin ratkaista omistukseen liittyvät ongelmat, jotta kaikki taloudelliset siteet puolisoiden välillä voidaan katkaista. Pesänjakaja voi viime kädessä hakea talon myyntilupaa oikeudelta.

Tapauksesi tiedot ovat melko suppeat ja avioerossa esiin nousevat asiat voivat olla monimutkaisia ja yllättäviäkin, joten suosittelen ottamaan yhteyttä lakimieheen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]