Minilex - Lakipuhelin

Asunto-osakekaupan purkaminen ostajan alzheimerin taudin takia

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Äitini 77v. sairastaa Alzheimerin tautia. Tauti on siinä vaiheessa, että hän kovasti kaipailee lapsuudenmaisemiinsa ja isäni 82v. joutuu tästä syystä melkein päivittäin ajamaan n.100 km, jotta äitini pääsee kotikylällään käymään. Tästä väsyneenä ostivat äitini nimiin kiinteistöfirman kautta rivitalo-osakkeen em. paikkakunnalta. Heillä oli tarkoitus myydä itse v. 2000 rakentamansa omakotitalo ja muuttaa rivitaloon, mutta koska se on heidän kummankin nimissä, tarvitsivat äidilleni edunvalvojan. Veljeni joutui tähän lopulta suostumaan, koska tekivät kaupat meidän lasten tietämättä. Nyt he tarvitsisivat vielä lääkärin lausunnon äidin sairaudesta edunvalvontapapereihin. Tilanne on nyt tosi hankala, äitini ei suostu menemään lääkäriin. Voiko asunto-osakekauppaa perua? Nythän heillä on 2 asuntoa.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotostasi!

Asuntokauppalain mukaan asuntokauppa on mahdollista purkaa joko virheen tai viivästyksen johdosta. Tällaisesta ei kuitenkaan ole tilanteessasi kysymys, joten antamiesi tietojen perusteella lakiin nojaten purkua ei ole valitettavasti mahdollista tehdä.

Kaupan purku voi olla kuitenkin mahdollinen, jos myyjä suostuu siihen. Voisitte siis kertoa myyjälle hankalan tilanteenne ja kysyä, jos hän suostuisi purkamaan kaupan sen johdosta. Myyjällä ei ole kuitenkaan minkäänlaista velvollisuutta purkaa kauppa, jos virhettä tai viivästystä ei ole.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]