Olen juuri muuttanut 2022 rakennettuun asuntoon, jossa on tammiparketti. Parkettiin on tullut pieni tummentuma vesilasin kaadon seurauksena, sillä vesi ehti imeytyä maton kautta lattiaan. Voiko vuokranantaja teettää minun piikkiin koko parketin uusinnan tämän läikän takia vai ainoastaan siihen osaan, joka on tummentunut? Meneekö tämä läikkä vakuutukseeni, jos minulla on ifin laaja kotivakuutus?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Yleensä vuokralaisen vastuu on pitää huolta asunnosta ja sen kalusteista. Jos vahinko on aiheutunut vuokralaisen huolimattomuudesta, vuokranantajalla voi olla perusteet veloittaa vahingonkorvauksena korjauskustannuksia.
On kuitenkin tärkeää tarkistaa vuokrasopimus ja siinä mahdollisesti olevat lisäehdot tai erityisehdot liittyen asunnon ylläpitoon ja mahdollisiin vahinkoihin. Vuokrasopimus määrittelee yleensä, kuka vastaa tietynlaisista vahingoista ja korjauskustannuksista.
Jos vahinko on seurausta normaalista käytöstä tai vuokranantajan vastuulla olevasta rakenteellisesta ongelmasta, voi olla perusteltua, että korjauskustannukset kuuluvat vuokranantajalle.
Kotivakuutuksesi voi kattaa vahingon, mutta tämä riippuu vakuutuksen ehdoista. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöösi ja selvittää, millaisia vahinkoja kotivakuutuksesi kattaa ja miten toimia tässä tilanteessa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]