Kyseessä omakotitalon ostaminen, talo sijaitsee kaupungin vuokratontilla. Kauppakirja on otsikoitu vuokraoikeuden kauppakirja, onko tämä riittävä vai tulisiko siinä mainita myös rakennus? Kaupan kohde -osiossa lukee vuokraoikeus (kaupunki ym tarkemmat tiedot) tonttiin ja sillä olevaan rakennukseen, onko oikein muotoiltu?
Kiitos vastauksesta.

1 vastaus


756 vastausta

Vastaus riippuu siitä onko kyseessä asunnon ostaminen vai vuokraaminen. Sopimus kuulosti kuvailujen perusteella ennemminkin kiinteistön vuokrasopimukselta, joka on lain mukainen jos se on kirjallisesti laadittu ja molempien sopijapuolten allekirjoittama. Sen sijaan jos kysymyksessä on kiinteistön vuokra, mutta samalla siinä oleva asunnon ostaminen omistukseen ovat vaatimukset tiukemmat.

Tällöin kauppakirjan tulee olla kirjallisen muotovaatimuksen lisäksi julkisen kaupanvahvistajan vahvistama kaikkien kaupan osapuolien läsnäollessa. Itse kauppakirjan nimi voi periaatteessa olla mikä tahansa, mutta rakennus ja sen käyttötarkoitus sekä myyjä ja ostaja on yksilöitävä sopimuksessa. Myös kauppahinta täytyy olla määritetty. Mikäli edellä mainitut edellytykset eivät toteudu, ei kiinteistön kauppa ole sitova lain mukaan.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]