Joudun antamaan vuokralaiselle kirjallisen varoituksen, mutta en häntä tavoita. Jos varoituksen toimittaa kirjattuna kirjeenä, katsotaanko se silloin toimitetuksi? Jos ei, niin miten saan sen laillisesti toimitettua?

1 vastaus


Minilex

Nainen

58 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Varoitus on annettava kirjallisesti vuokralaisellesi ja nimenomaisesti todisteellisesti. Todisteellisuus tarkoittaa nimenomaisesti sitä, että lähettäjän on kyettävä osoittamaan toisen osapuolen saaneen ilmoituksen. Asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaan varoitus on asianmukaisesti toimitettu, kun sen tiedoksiannossa on noudatettu, mitä haasteen tiedoksiannosta on voimassa. Haasteen tiedoksiannosta säädetään oikeudenkäymiskaaressa.
Kyseisen lain mukaan esimerkiksi, mikäli tiedoksiantoa ei ole saatu toimitetuksi, tiedoksiannon toimittaa haastemies henkilökohtaisesti tiedoksiannon vastaanottajalle. Sijaistiedoksianto tarkoittaa sitä, että milloin haastemies on tiedoksiantoa varten etsinyt henkilöä, jonka asuinpaikka Suomessa on tiedossa, mutta ei ole tavannut häntä tai ketään, jolla on oikeus hänen puolestaan vastaanottaa tiedoksiantoa, ja ilmenneiden seikkojen perusteella voidaan olettaa hänen välttelevän tiedoksiantoa, haastemies voi toimittaa tiedoksiannon luovuttamalla asiakirjat jollekin samaan talouteen kuuluvalle 15 vuotta täyttäneelle. Mikäli tiedoksiannon vastaanottaja harjoittaa liikettä, se voidaan niin ikään toimittaa jollekin hänen liikkeensä palveluksessa olevalle. Jollei kyseisiä onnistuta tapaamaan, tiedoksianto voidaan toimittaa luovuttamalla asiakirjat paikalliselle poliisiviranomaiselle.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakimieheen.

Mukavaa päivää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]