Kerrostaloasunnossamme on todettu ilmeisesti lattiakaivosta tulevia sokeritoukkia (outo nimi tälle viiksekkäälle vilistäjälle). Jos myyn asunnon, enkä kerro tätä ostajalle, olenko minä vai taloyhtiö vastuussa, jos ostaja alkaa vaatia kaupan purkua tai hinnanalennusta?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos yhteydenotosta!

Asunto-osakkeen kaupassa on virhe, jos se ei vastaa sovittua taikka tietoja, jotka myyjä on ennen kaupantekoa antanut asunnosta ja joiden voidaan ajatella vaikuttaneen kauppaan. Kaupan kohteessa on virhe myös silloin, kun myyjä on jättänyt kertomatta tiedon, joka todennäköisesti olisi vaikuttanut kauppaan tai kauppahintaan tai kun asunto on varustukseltaan, kunnoltaan tai muilta ominaisuuksiltaan merkittävästi huonompi kuin mitä ostaja on voinut perustellusti odottaa.

Talonyhtiö vastaa pääsääntöisesti rakenteellisista virheistä taloyhtiössä samoin kuin se usein vastaa myös sokeritoukkien hävittämisestä. Jos kuitenkin jätät asuntokaupan yhteydessä tiedon sokeritoukista kertomatta, sinulle voi syntyä yllä mainituilla perusteilla virhevastuu tiedonantovelvollisuuden rikkomisesta. Suositeltavaa on siis kertoa tuholaisista ostajalle, vaikka vastuu niiden hävittämisestä ei välttämättä ole sinulla.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]