Onko laissa määrätty mitään prosenttiosuutta siitä paljonko vuokraisäntä on velvollinen korvaamaan asukkaalle asunnon vuokrasta, kun asukkaan pitää muuttaa kuukaudeksi evakkoon remontin tieltä?

1 vastaus


Minilex

13 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Asuinhuoneiston vuokralain mukaan vuokranantajalla on oikeus suorittaa hoitotoimenpide tai korjaus- ja muutostyö asunnossa. Vuokralaisella on kuitenkin lain mukaan oikeus saada vapautus vuokran maksamisesta tai vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jolta huoneisto ei ole voitu käyttää tai jolta huoneisto ei ole ollut vaadittavassa tai sovitussa kunnossa. Vuokralaisella ei kuitenkaan ole tätä oikeutta, jos huoneiston puutteellinen kunto johtuu vuokralaisen laiminlyönnistä tai muusta huolimattomuudesta taikka korjaus- tai muutostyö on suoritettu vuokralaisen vastattavan vahingon johdosta.

Laissa ei ole siis määrätty tarkkaa prosenttiosuutta tai määrää siitä, kuinka paljon vuokralainen saa vapautusta vuokranmaksusta remontin ajalta. Vuokranmaksun vapautuksesta tai määrän alentamisesta tuleekin sopia vuokranantajan kanssa. Jos et pysty asumaan asunnossa remontin aikana, katsoisin kohtuulliseksi, että vapaudut kokonaan vuokranmaksusta remontin ajaksi. Eli sinun ei tarvitsisi maksaa yhden kuukauden vuokraa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]