Hei,

Muutin juuri vuokralle uuteen asuntoon. Asunnossa oli heti ongelmia. Sähköt eivät toimineet kunnolla olohuoneessa, jouduin olemaan 7 päivää ilman kunnolla toimivaa sähköä. Syy oli oikosulku seinän sisällä. Myöskään netti ei toimi vuokranantajan puutteen takia. Olen pyytänyt vuokranalennusta aiheutuneesta vaivasta, mutta he eivät sitä suostu antamaan.

Onko tämä lainmukaista että en saa mitään vuokranalennusta asian vuoksi? Ja jos ei ole lainmukaista, niin mihin tahoon otan yhteyttä?

1 vastaus


756 vastausta

Kiitos kysymyksestäsi,

Vuokralaisella on oikeus vuokranalennukseen, mikäli asunto ei ole ollut sovitussa kunnossa. Vuokralaisella on tällöin asuinhuoneen vuokrauksesta annetun lain mukaan oikeus saada vuokra kohtuullisesti alennetuksi siltä ajalta, jona huoneisto ei ole ollut sovitussa kunnossa. Edellytyksenä tälle on, että vuokralainen ei sopimuksen tehdessään tiennyt huoneistossa olevasta puutteellisuudesta eikä olisi tavallista huolellisuutta käyttäen voinut sitä havaita. Alennuksen määrää arvioitaessa otetaan huomioon erityisesti haitan määrä ja kesto.

Vuokralainen voi ottaa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan tai saattaa asian käräjäoikeuden ratkaistavaksi kirjallisella haastehakemuksella.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]