HEI!
KYSYISIN LAKINEUVOA MÖKKI-OSITUKSESSA.OLEN OSTANUT AVOPUOLISONI KANSSA MÖKIN VELAKSI 6 VUOTTA SITTEN.VELKA ON MINUN NIMISSÄ JA OLEN MAKSANUT SITÄ YKSIN KOKO AVOLIITON AJAN.OLEMME TEHNEET OMISTUS-OIKEUDESTA PAPERIN 50/50%
OLEMME EROAMASSA JA AVOPUOLISONI EI SUOSTU MÖKIN MYYMISEEN JA VAATII MÖKIN LUNASTAMISTA ITSELLEEN TÄMÄN PÄIVÄN ARVON MUKAISESTI.MÖKIN ARVO ON NOUSSUT N.50% ALKUPERÄISESTÄ HINNASTA.MITEN TILANTEESSA TULISI TOIMIA JA MIKÄ ON OMISTUS-OIKEUSPAPERIN MERKITYS TÄSSÄ TILANTEESSA.PAPERI ON TEHTY PERINNÖNJAKOA AJATELLEN KUN MOLEMMILLA ON KAKSI LASTA EDELLISISTÄ LIITOISTA.

1 vastaus


Minilex

90 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

asiassa aivan keskeinen merkitys on sopimuksella, jonka mukaan mökin omistus jakautuu 50-50. Oikeuskäytännön vallitseva kanta on, että puolisoiden (olipa kyse avio- tai avopuolisoista jne.) keskinäisen omistussuhteen ratkaisee heidän yhteinen tarkoituksensa. Monet eri seikat voivat ilmentää tarkoitusta. Mutta jos omistuksesta on sovittu, se käytännössä ratkaisee. Tällöin rahoituksella (velalla) on toissijainen merkitys, kun arvioidaan omistussuhdetta.

Toki voi väittää, että sopimus omistussuhteista on tehty perinnönjakoa, ei eroa ajatellen. Sopimus ei tietenkään sovellu tässä tilanteessa, jos siihen on nimenomaan kirjattu, että se koskee vain kuolemantapausta, ei eroa. Mutta jos tämän kaltaista kirjausta ei ole, väite ei taida menestyä. Puolisonne näet voi väittää vastaan, että hän ymmärsi sopimuksen koskevan myös erotilannetta.

Vaikuttaa siis vahvasti siltä, että omistatte vain puolet mökistä. Jos puolisonne ostaa teidän osuutenne mökistä, saatte toki puolet mökin nykyisestä arvosta. Ja jos velkaa on vielä maksamatta, puolisonne suorittanee lopun velan.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]