Yksi perheenjäsen osti n 13 vuotta sitten Skanskalta talon. 2 v sitten he möivät talon. Viikko ennenkun 2 v meni umpeen myynnistä uusi omistaja kertoi että joku ilmastointikone oli väärin asennettu. Tai kone oli peilikuvataloa varten. Ja nyt ilma joka menee ulos puhdistuu. Kenen piikkiin tämä menee? Perheenjäsen, joka asui talossa ei huomannut mitään...

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Kyse on salaisesta virheestä, jos ostaja ei ole voinut huomata sitä normaalitarkastuksessa eikä myyjäkään ole virheestä tiennyt. Jos kyseessä on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, myyjällä on vastuu virheestä viiden vuoden ajan. Käytetyn omakotitalon ostaja voi valittaa talon virheestä myyjän sijasta myös talotehtaalle, urakoitsijalle tai rakentajalle, jolta myyjä tai edellinen omistaja on ostanut talon tai palvelun, minkä vuoksi tapauksessa voisi pyytää ostajaa olemaan yhteyksissä Skanskaan tai muuhun tahoon, joka asensi ilmastoinnin. Ongelmana tosin on, että tämän elinkeinonharjoittajan vastuuaika saattaa olla kulunut, sillä vastuuaika lasketaan siitä, kun alkuperäisen ostaja havaitsi tai olisi pitänyt havaita virhe. Koska kyse on ilmeisesti salaisesta virheestä (alkuperäinen ostaja ei huomannut virhettä edes 13 vuoden aikana), elinkeinonharjoittajan vastuuaika saattaa olla edelleen voimassa.

Vaikka myyjän vastuuaika olisi tapauksessa ollut vielä kulumassa, kun ostaja ilmoitti virheestä, tämän olisi pitänyt ilmoittaa virheestä ja virheeseen perustuvista vaatimuksista myyjälle tai Skanskalle kuitenkin kohtuuajassa siitä, kun virhe on havaittu tai se olisi pitänyt havaita. Tämä kohtuullinen aika on arvioitava tapauskohtaisesti ja sen määrittelyssä otetaan huomioon, että ostajan pitää monesti ensin selvitellä virhettä ja sen korjauskustannuksia. Soittamalla edulliseen lakipuhelimeemme saatte vastaavia tapauksia koskevaa oikeuskäytäntöä tuntevan asiantuntijan arvion tilanteeseen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]