pelkään joutuvani sairaalahoitoon ja minulla on 3 aikuista lasta haluaisin tehdä asunto osakkeeni myyntivaltakirjan tyttärelleni. Täytyykö valtakirjassa näkyä muiden lasten suostumus.?

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Mikäli olet itse siinä tilassa, että kykenet täysin ymmärtämään asian merkityksen, olet muutenkin vapaasta tahdostasi ryhtynyt mainitun valtuutuksen antamiseen ilman, että Sinua on petollisesti vietelty tai ymmärtämättömyyttäsi muutoin käytetty hyväksi, eikä valtuutuksen tekoa rasita mikään muukaan oikeustoimen pätemättömyys- tai sovitteluperuste, ja lisäksi kyseinen asunto-osake on yksin Sinun omistuksessasi eli Sinun yksinomaisen määräämisvaltasi alainen, on Sinulla tällöin täysi vapaus valtuuttaa kuka tahansa lapsistasi huolehtimaan asunto-osakkeen myynnistä. Oikeustoimikelpoisena et tarvitse kenenkään suostumusta omasta omaisuudestasi määräämiseen, ja vaikka oikeustoimikelpoisuutesi olisi rajoitettua esimerkiksi mielisairauden takia, ei lastesi suostumuksella ole merkitystä, ellei sitten heitä ole valtuutettu tai määrätty toimimaan edunvalvojinasi.
Suosittelen laatimaan mahdollisimman tarkasti yksilöidyn valtakirjan, jossa määriteltäisiin tyttären toimivallan rajat esimerkiksi siten, että siinä määriteltäisiin hinta, jonka alle ei ole oikeutta myydä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]