Minilex - Lakipuhelin

Taloyhtiön hallitus, sananvapaus ja varoituksen voimassa olo sekä poisto mahdollisuus?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Hei, taloyhtiö antoi varoituksen , jossa minut kehoitettiin poistamaan mm:Twitter tililtä lehtien toimittajien juttuja, joissa puhutaan yleisellä tasolla taloyhtiöiden asioita, lisäksi olen kuulemma peloitellut talon muita asukkaita, vaikka olen vain tullut asunnolle ja lähtenyt sieltä puhumatta kenellekkään, tämäkin virkavallan kehoituksesta, kun n. vuosi sitten erosin julkisesti hallituksesta, minua alettiin osoittelemaan sormella ulkona ja kirjoiteltiin käsin tuherrettuja lappuja n.30kpl joissa käsiteltiin persoonaani nämä oli merkitty "tiedotteiksi", minun käskettiin olemaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta nyt siis varoitus? Kysynkin 1)kauanko varoitus on voimassa?, 2)uhattiin osakkeen haltuunotolla jos en poista linkkejä, miten sanavapaus? 3)Voiko varoitusta saada peruttua?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Asunto-osakeyhtiön yhtiökokous voi ottaa osakkaan osakehuoneiston hallintaansa, mikäli osakkeenomistaja laiminlyö yhtiövastikkeen tai varoituksen antamisesta ja yhtiökokouksen koolle kutsumisesta aiheutuneen maksuvelvollisuuden, osakehuoneiston haittaa aiheuttavan huonon hoidon vuoksi, osakehuoneiston käyttämisen vastoin yhtiöjärjestyksen käyttötarkoitusta, osakehuoneiston käyttötarkoituksen tai yhtiön hyväksymän vakiintunutta käyttötarkoitusta, jos osakehuoneistossa vietetään häiritsevää elämää tai mikäli osakkeenomistaja tai muu osakehuoneistossa asuva ei noudata, mitä järjestyksen säilymiseksi yhtiön tiloissa on tarpeen. Osakehuoneistoa ei saa kuitenkaan ottaa yhtiön hallintaa, jos rikkomuksella on vain vähäinen merkitys.

Aina ennen haltuunottoa asunto-osakeyhtiön hallituksen on annettava osakkeenomistajalle kirjallinen varoitus. Jos osakkeenomistaja varoituksen johdosta täyttää velvoitteensa tai oikaisee muutoin menettelyään, yhtiöllä ei ole oikeutta ottaa osakehuoneistoa hallintaansa.
Mainitsemasi uutisten julkaiseminen omalla twitter-tililläsi ei ole sellainen peruste, minkä vuoksi taloyhtiön hallitus voisi antaa varoituksen tai yhtiö ottaa osakehuoneiston hallintaansa. Sananvapauden turvin sinulla on oikeus kenenkään estämättä julkaista mainitsemiasi uutisia twitterissä. Onkohan saamallasi varoituksella muukin peruste? Mainitsemasi muiden asukkaiden pelottelu voisi olla tällainen peruste, jos sitä tosiasiassa on tapahtunut. Viime kädessä osakehuoneiston haltuunoton laillisuus ja siihen johtaneet toimet voidaan käsitellä tuomioistuimessa. Tällöin kyse on näyttökysymyksestä.

Se, kuinka pitkään aiheellisen varoituksen voidaan katsoa olevan voimassa, riippuu varoituksen antamiseen johtaneesta teosta. Laissa ei ole määritelty yleistä voimassaoloaikaa. Jos varoituksen saanut osakehuoneiston haltija välittömästi suorittaa velvoitteensa tai oikaisee toimintaansa, yhtiöllä ei ole oikeutta ottaa osakehuoneistoa haltuunsa. Varoitus on vastikkeenmaksun tai käyttötarkoituksen vastaisen käytön osalta voimassa siten siihen asti, kunnes oikaisu on tapahtunut. Jos yhtiökokousta ei kutsuta koolle muutaman kuukauden kuluessa varoituksen saamisen jälkeen päättämänä hallintaanotosta, voi osakkaalle syntyä perusteltu oletus siitä, että varoituksena perusteena ollut rikkomus on tullut oikaistuksi, eikä varoitus ole tällöin enää voimassa. Hallitus tai yhtiökokous voivat poistaa varoituksen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]