Terve, muutin juuri vuokra-asuntoon (kaksio) jonka sopimuksessa sanotaan ”huoneistossa ei saa tupakoida”.. koskeeko kielto myös parveketta? Ylen uutisen mukaan parveketupakointi pitää kieltää erikseen?

1 vastaus


756 vastausta

Asuntoyhteisöissä jokaisella on lähtökohtaisesti oikeus tupakoida omassa asunnossaan, parvekkeellaan ja ulkoalueellaan, jos se ei aiheuta haittaa muille asukkaille. Vuokranantaja voi kuitenkin kieltää vuokralaisen tupakoinnin asuinhuoneistossa ja parvekkeella. Vuokrasopimukseen tulee silloin sisällyttää kyseinen tupakointikielto. Parvekkeen voidaan katsoa kuuluvan huoneistoon, jolloin vuokranantajalta kannattaa tarkistaa, mitä kyseisellä sopimusehdolla on tarkoitettu.

Uuden tupakkalain mukaan myös asuntoyhteisö saa kieltää tupakoinnin asuntoyhteisön hallitsemissa yhteisissä ulkotiloissa rakennuksen sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä, lasten leikkialueella ja yhteisillä parvekkeilla. Tällöin asuntoyhteisön on haettava tupakointikiellon määräämistä asuntoyhteisön huoneistoihin kuuluville parvekkeille, huoneistojen käytössä oleviin ulkotiloihin ja huoneistojen sisätiloihin kunnalta. Hakemuksessa tarkoitettujen tilojen haltijoita on lain mukaan kuultava ennen tällaisen hakemuksen tekemistä.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]