Ostimme paritalon, jonka rakennuslupaan kuuluu 2 muuta paritaloa. Niitä ei ole kuitenkaan rakennettu ja rakennuslupa päättyy kohta. Näin ollen emme saa lopputarkastusta teetettyä, vaikka talo on ok. Muutosluvan haku ei onnistu, koska rakennuttaja ei suostu allekirjoittamaan sitä. Kunta ei osaa auttaa. Mitä voimme tehdä? Emme voi esim. myydä asuntoa, koska lopputarkastusta ei ole tehty.

1 vastaus


Minilex

69 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei

Maankäyttö- ja rakennuslain 153 §:n mukaan lopputarkastus eli loppukatselmus voidaan suorittaa vasta, kun rakennustyö on saatettu loppuun rakennusluvan sekä rakentamista koskevien säännösten ja määräysten mukaisesti. Tapauksessanne ei siis voida suorittaa loppukatselmusta, kuten jo viestissäsi kirjoitit.

Maankäyttö- ja rakennuslain 153 a §:n mukaan on kuitenkin mahdollista toimittaa myös osittainen loppukatselmus, jossa rakennusvalvontaviranomainen voi hyväksyä rakennuksen tai sen osan käyttöön otettavaksi. Edellytyksenä on, että rakennustyö on vain vähäisiltä osin kesken ja että rakennus tai sen osa täyttää lakisääteiset edellytykset ja on turvallinen, terveellinen ja käyttökelpoinen. Tuntematta tarkemmin tapauksen tosiseikkoja on mahdotonta sanoa varmaksi, että osittainen loppukatselmus olisi mahdollinen, mutta kannattaa ainakin tarkistaa, olisiko sen suorittamiselle edellytyksiä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]