Hei!
Naapurissamme asuu aikuinen nainen joka kiusaa.Hän teki viime kesänä lapsistamme rikosilmoituksen kotirauhanrikkomisesta. Syynä on lapsista lähtevä ääni. Kyseessä 10-12 vuotiaat lapset. Sovitteluun mentiin mutta valittaja ei itse saapunut paikalle. Poliisi ei ole ollut meihin yhteydessä.
Edelleen hän käy silloin tällöin sanomassa lapsille että pitää lopettaa leikit koska lähtee liian kova ääni.
Seuraavaksi hän valitti tyylitellyistä pihallamme että myös siitä lähtee liian kova ääni.(valitus tekstiviestillä) Nyt tuli viestillä valitukset että pihaltamme kolaamat lumet menevät hänen tontilleen ja lakiselisteet asiasta. Hän myös laittoi tontin rajalle aurauskeppejä merkiksi. Kaikki valitus tulee tekstiviesteillä eikä hän tule koskaan puhumaan asioista. Voiko tämän jotenkin estää?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Normaalit elämisen äänet kuten lasten leikkiminen ja puhe kuuluvat naapuruston elämään. Tällaiset äänet eivät ole kotirauhan rikkomista, jos ne pysyvät sallituissa rajoissa. Sen sijaan lumien kolaaminen naapurin tontille ei ole sallittua, sillä toiminta loukkaa naapurin hallintaoikeutta omaan tonttiinsa. Lumi voi myös sulaessaan aiheuttaa vaurioita naapurin kiinteistölle.

Voitte yrittää keskustella naapurinne kanssa asioista. Mikäli tämä ei auta ja aiheettomat valitukset esimerkiksi lasten pitämistä äänistä jatkuvat, voitte kokeilla estää numeron, josta viestit tulevat. Jos tilanne menee sietämättömäksi, voitte pyytää lisäneuvoa lakipuhelimestamme.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]