Hei. Olen miettinyt matkalle lähtöä ja asun tällä hetkellä vuokra-asunnossa. Ystäväni haluaisi muuttaa siihen ja annankin sen hänelle mieluusti käyttöön siksi aikaa, kun olen matkustelemassa, mutta tarviiko minun tehdä jotain sopimusta, jos hän asuu ilmaiseksi asunnossa ja minä maksan vuokran.
Käytännössä hän vain huolehtisi asunnosta sen aikaa.

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Mainitsemassasi tapauksessa ei ole kyse vuokrahuoneiston alivuokrauksesta. Kyseessä on vuokraoikeuden väliaikainen siirto, jossa vuokralainen saa enintään kahdeksi vuodeksi luovuttaa koko asuinhuoneiston toisen käytettäväksi, jos vuokralainen työnsä, opintojensa, sairauden tai muun sellaisen syyn takia oleskelee toisella paikkakunnalla eikä vuokranantajalla ole perusteltua syytä vastustaa luovutusta.

Mitään sopimusta teidän ei ole pakko tehdä. Väliaikaisen luovutuksen aikana olette molemmat vastuussa vuokran maksamisesta ja huoneiston vahingoittumisesta. On kuitenkin tärkeää huomata, että vaikka vuokranantajan lupaa ei tarvita, on siitä kuitenkin ilmoitettava vuokranantajalle kirjallisesti viimeistään kuukautta ennen huoneiston käytön väliaikaista luovutusta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]