Meille on myyty rivitalo-asunto, joka valmistuu tammikuun lopulla 2018. Rakennustapaselosteessa lukee, että vesiposti tulee takapihalle eikä minkäänlaisia putkia pitänyt tulla näkyviin huoneiston sisälle. Nyt kuitenkin makuuhuoneen puolella vesiputket näkyy ja visuaalinen haitta vaikuttaa, kun asunto laitetaan myyntiin. Esillä oleva putkitus vaikuttaa myös kalusteiden sijoitteluun.
Rakennuttaja on lupautunut hyvittämään ainoastaan materiaalit ja työn, jos vesipostia ei asenneta. Voiko tästä vaatia enemmän korvausta/hyvitystä, kun asunto on myyty ilman esillä olevia putkituksia.?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Rakennustapaseloste on asiakirja, jolla on suuri merkitys kuluttajan ostopäätökseen uuden asunnon ostamisessa. Varsinkin, kun asunto ei ole vielä valmis, jolloin ostaja voisi käydä katsomassa asuntoa ennen ostopäätöstä.
Lain mukaan asunnossa on virhe, mikäli se ei vastaa niitä tietoja, jotka myyjä on antanut ennen asunnon myyntiä ja niiden on voitu olettaa vaikuttaneen kauppaan. Virheestä on ilmoitettava mahdollisimman varhaisessa vaiheessa myyjälle, mieluiten siinä vaiheessa kun ostaja tekee tarkastusta asuntoon. Mahdollisuus on myös ilmoittaa virheestä vuositarkastuksen aikana.
Virheen osalta ostajalla on mahdollisuus pidättäytyä maksamasta kauppahinnasta sellaista osaa, joka vastaa virheen korjauskustannuksia. Mikäli myyjä ei suostu oikaisemaan virhettä, voi ostaja vaatia hinnanalennusta virheen perusteella.
Myyjä ei saa rajoittaa lain mukaista virhevastuutaan rajaamalla vastuunsa johonkin osaan virhettä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]