Kerrostalo asuntoon yritetty murtautua/ tehty ilkivaltaa ja ovi hajotettu, kuitenkaan pääsemättä sisään. Eli ovi on rikki ulkoa puolelta, ei asunnon sisältä. Kyseessä vuokra- asunto ja nyt vuokralainen olisi korvaus vastuussa, kuitenkaan aiheuttamatta vahinkoa. Rikosilmoitus on tehty. Rakennuttaja jättänyt hinta-arvion kustannuksineen. Onko vuokralainen vastuussa tästä?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Vuokralaisen vastuu on yleensä rajattu koskemaan vahinkoja, jotka aiheutuvat asunnon normaalista käytöstä tai huolimattomuudesta. Tietynlaiset vahingot, kuten ulko-oven rikkoutuminen, joka johtuu murtoyrityksestä tai ilkivallasta, eivät yleensä kuulu vuokralaisen vastuulle, koska ne tapahtuvat asunnon ulkopuolella. Tällaiset vahingot ja niihin liittyvät korjauskustannukset ovat usein taloyhtiön tai omistajan vastuulla. Esimerkiksi rikottu ulko-ovi, joka on seurausta ulkopuolisesta ilkivallasta, ei tyypillisesti ole vuokralaisen vastuulla.
Suosittelen keskustelemaan tilanteesta kiinteistön omistajan, isännöitsijän tai vuokranantajan kanssa selvittääkseen, kuka on vastuussa korjauskustannuksista tällaisissa tapauksissa. Lisäksi, jos vuokralaisella on vuokrasopimukseen liittyvä vakuutus, on hyvä tarkistaa, kattaako se tällaiset vahingot. Rikosilmoituksen tekeminen tapauksesta on myös tärkeää, sillä se auttaa poliisia tutkimaan tapahtunutta ja selvittämään vastuun jakautumista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]