Jos omistan puolet asuntonnosta ja toisen puolikkaan omistaa alaikäinen siskoni, onko mahdollista, että äitini pystyisi heittämään minut pois asunnostani, minun ja sisareni mielipiteestä huolimatta. Hän on siskoni huoltaja. Asun itse tällä hetkellä kyseisessä asunnossa

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei.

Jos omistat itse puolet asunnosta ja oleskelet siinä laillisesti ei ole syytä olettaa, että äitisi voisi heittää sinut pois tästä asunnosta. Kuitenkin on mahdollista, että joudut muuttamaan pois asunnosta, jos se myydään.

Äitisi toimii alaikäisen siskosi huoltajana ja samalla edunvalvojana. Hänen tulee tässä asemassa tekemissään toimissa kunnioittaa sisaresi itsemääräämisoikeutta. Mikäli sisaresi on kovin nuori, hänen mielipiteellään talon myymiseen ei ole kovin suurta merkitystä. Kuitenkin on mahdollista, että äitisi pyrkii myymään talon ja tekee tämän sillä perusteella, että sisaresi saisi osuutensa talon arvosta. Mikä sinänsä voi olla perusteltua sisaresi taloudellisten etujen kannalta.

Talon myymiseen hän kuitenkin tarvitsee holhousviranomaisen (maistraatin) luvan. Mikäli näin tapahtuu, voit viimeistään maistraatin ollessa yhteydessä sinuun tehdä väitteen siitä, että äitisi on esteellinen toimimaan asiassa sisaresi edunvalvojana ja että hänelle tulisi määrätä sijainen. Maistraatin tulisi myös oma-aloitteisesti kuulla sisaresi kanta talon myymisen suhteen (mikäli hän on täyttänyt 15 vuotta). Kuitenkaan ilman talon myymistä eteenpäin sinua ei voida heittää talosta pois.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]