Keittiön laminaattilattialle kaatui vahingossa kattilallinen kuumaa vettä ja vaikka se heti kuivattiin, ehti laminaatin saumat imaista kosteutta niin, että meni saumasta kuprulle. Kuuluko tällöin lattian vaihto koko asunnosta vastuulleni vai vai vain kuprulla olevien laminaattien kohdalta? Ja korvaako kotivakuutus yleensä tällaista vahinkoa?

Tuntuu oudolta, että tulisi monen tuhannen lasku siitä, että vain kompastuu ja kaataa vedet lattialle keittiössä, jonka jälkeen saman tien kuivaa läikkyneet vedet.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Vaikka vuokranantajalla on lähtökohtaisesti vastuu asunnon kunnosta, asunnon vahingot ovat vuokralaisen vastuulla, mikäli kyseinen vahinko johtuu vuokralaisen huolimattomuudesta, välinpitämättömyydestä tai se on tuotettu tarkoituksella. Vuokranantajan korvausvastuun alle kuuluu tavallisen elämän jäljet ja normaali kuluminen, mitä vesivahinko ei ole.

Sillä kyseessä on ollut vahinko, joka olisi voinut olla estettävissä, vuokralainen on mahdollisesti osittain vastuussa laminaatin vaihdosta sekä siitä aiheutuvista kuluista. Jos teillä on ollut laaja kotivakuutus, se saattaa korvata osan kuluista, eli suosittelen tekemään vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle, jossa osataan kertoa tarkemmin vakuutuksen laajuudesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]