Kerrostalon rappukäytävää ei saa yleisesti luvatta kuvata, mutta koskeeko se myös ns. älyovikelloja? Eli kodin langattomaan verkkoon kytkeytyviä kameralla varustettuja ovikelloja, jotka antavat hälytyksen älypuhelimeen ja mahdollistavat oven takana olevan näkemisen puhelimesta sillon, kun joku soittaa ovikelloa. Tälläisissä älyovikelloissa kamera on toiminnassa vain sillon, jos joku soittaa ovikelloa. Eli ne eivät kuvaa jatkuvasti rappukäytävää. Ovikellon soittaja itse käynnistää kameran painaessaan ovikellon nappia. Onko tälläisen tallentavankin ovikellon laittaminen asunnon oveen sallittua? Entä liiketunnistimet, saako sellaisen laittaa oveen, sehän ei kuvaa? Olen sokea ja tarkoitus saada kiinni häirikkö joka kiusannut jo vuosia yöllisellä oven hakkaamisella ja ovikellon soittelulla.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi,

Ei ole täysin luvatonta asentaa kameraa rappukäytävään kerrostaloissa, mutta tähän tarvitaan kuitenkin muiden kerroksen asukkaiden suostumus sekä kamerasta täytyisi ilmoittaa-- joka saattaisi vesittää kameran tarkoituksen, mikäli ideana on saada häirikkö kiinni.

Teoriassa, jos ovikellokamerasta voi varmistaa, ettei se käynnisty ilman ovikellon soittoa, eli ettei se kuvaa kaikkia ohikulkijoita ja tästä ilmoittaa julkisesti, esim. ovessa, ovikellokamera voi olla mahdollinen kerrostalossakin. Tätä varten täytyy kuitenkin saada muiden asukkaiden luvat ja varmistaa, ettei muiden yksityisyyttä rikota jatkuvalla kuvauksella.

Liiketunnistin kamerassa ei toimisi, sillä ohikulkijoiden kuvaaminen ilman heidän suostumustaan on luvatonta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]