Millaisia töitä kerrostaloasunnossa saa/voi tehdä.Äänet ,jotka eivät ole asumisesta johtuvia ,häiritsevät.Miten asiaan voi puuttua.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos viestistäsi.

Elämisen äänet kuuluvat kerrostaloelämään, mutta taloyhtiön mahdollisesti määrittelemistä järjestyssäännöistä eli esimerkiksi hiljaisuusajoista tulee pitää kiinni, eikä remontointiin ole syytä myöhäisen illan ja varhaisen aamun välillä. Asukas voi kuitenkin remontoida tai rakennella kotonaan, mutta asuinhuoneiston käyttötarkoituksen tulee säilyä eli sen tulee olla pääasiallisesti asuinkäytössä.

Ennakkotapauksiin perustuen häiritseväksi katsottavan melun tulee olla jatkuvaa ja pitkäkestoista ja melun merkittävyyttä arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Tällainen tilanne voisi olla kyseessä esimerkiksi, kun asunnosta kuuluu jatkuvasti rakentamisen ääniä, jolloin kyseessä ei todennäköisesti ole vain yksittäinen remontti. Asiaan tulisi puuttua ensisijaisesti ottamalla yhteyttä suoraan melun lähteeseen tai isännöitsijään. Tässä tapauksessa isännöitsijä voisi esimerkiksi selvittää sen, onko asunto ylipäätään asumiskäytössä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]