Pihassamme on perhepäivähoitaja,jonne lapset tuodaan autolla oven eteen.1aikuinen ja yksi lapsi kussakin autossa.Pihaan tulevat kulkureitit 3kpl ovat varustettuja "huoltoajo sallittu" ja "Läpiajo kielletty"-kylteillä. Onko laillista?Olen ilmoittanut isännöitsijälle asiasta,mutta ei ole puuttunut asiaan.Parhaimmillaan kolmekin autoa peräkkäin tyhjäkäynnillä ikkunan alla saastuttamassa.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Pelastustie on ajotie, jota käyttäen hälytysajoneuvot pääsevät hätätilanteessa riittävän lähelle rakennusta.
Pelastustielle ei saa pysäköidä autoja, kasata lunta, laittaa valaistuspylväitä, istutuksia eikä mitään muutakaan liikennettä estävää.
Taloyhtiö ja sen asukkaat voivat vaikuttaa palokunnan toimintamahdollisuuksiin ja asukkaiden turvallisuuteen huolehtimalla siitä, että pelastustiet pysyvät aina vapaana. Pihalle väärin pysäköidyt autot voi saada valvontaan esimerkiksi huoltoyhtiön ja poliisin yhteistyöllä.
Kiinteistön pelastussuunnitelmassa voidaan edesauttaa hälytysajoneuvojen liikkumista kiinteistön alueella rajoittamalla pysäköintiä pelastustoiminnan kannalta keskeisillä kulkuväylillä. Pelastustie tulee merkitä tieliikenneasetuksen (182/1982) 21 §:n mukaisella tekstillisellä lisäkilvellä. Pelastustie-merkkiä ei käytetä, jos pelastustietä ei ole merkitty rakennuksen rakennuslupa-asiakirjaan.
Pelastustieasioissa neuvoja saa pelastusviranomaiselta. Ajoväylä on pelastustie ainoastaan, mikäli väylä on merkitty pelastustieksi rakennuslupa-asiakirjoissa. Tämä on myös ehto sille, että pelastustie -merkkiä voidaan käyttää. Tieliikennelain 28. pykälän mukaan "pysäköinti yksityisalueella ilman kiinteistön omistajan lupaa tai haltijan lupaa on kielletty. Pysäköintiä koskevat määräykset yksityisellä alueella on ilmaistava selvästi havaittavalla tavalla."

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]