Hei!

Taloyhtiössäni oli tehty putki remontti ja asiasta tuli takuu kysely johon ilmoitin viat.
Tänään kolme kuukautta siitä ilmoitukse
sta josta en saanut vastausta, tuli putkimies kotiini yleisavaimella ilman mitään tekstiviestiä, sähköpostia tai kirjallista ilmoitusta asiasta. En tiedä kuka tämä putkimies oli tai mikä firma mutta kummallista toimintaa! Miten tässä tilanteessa pitäisi toimia ?

1 vastaus


Minilex

122 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Rikoslain mukaan kotirauhan rikkomista on sellainen toiminta, jossa toinen oikeudettomasti tunkeutuu, menee salaa tai toista harhauttaen kotirauhan suojaamaan paikkaan tai kätkeytyy tai jää kotirauhan suojaamaan paikkaan. Kotirauhan rikkomista on myös metelöinti, esineiden heitteleminen ja muu vastaavanlainen toiminta.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan huoltomiehellä tai vastaavalla on ilmoitusvelvollisuus, eli asiasta on ilmoitettava etukäteen asukkaalle. Palkattu putkiurakoitsija voi mennä asukkaan asuntoon, kun siellä on tarpeen tehdä taloyhtiön vastuulle kuuluvia huoltotöitä. Hätätilanteessa ilmoitusvelvollisuus voidaan laiminlyödä.

On tavanomaista, että jo takuukyselyssä asukasta informoidaan, että asuntoon tullaan menemään yleisavaimella korjaamaan viat. Kertomasi tapahtuma ei kuitenkaan vaikuta siltä, että kotirauhaa olisi rikottu, vaan kyseessä on ollut tavanomainen korjaustoimenpide.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]