Hei!

Meillä on koiria aitauksessa pihalla. Niillä on lämmitetty tila, ulkoilutila ja vettä saatavilla. Päivillä ne on yksin kun olen itse töissä. Eläinsuojeluviranomaiset ovat tarkastaneet ja hyväksyneet tilat.

Naapuri käy silloin tällöin luvatta päivisin meidän pihalla. Naapuri jotuu menemään aitamme yli päästäkseen pihalle, jossa on koirien erillinen aitaus. Hän ottaa koiristamme kuvia, lähettää minun puhelimeen ja väittää että koirat voivat huonosti. Hän viittaa pakkotilaan, että oli pakko käydä tarkastamassa ja kuvaamassa koiria. Jatkuu vaikka olen kieltänyt häntä tekemästä sitä. Onko tämä kotirauhan rikkomista?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Joka oikeudettomasti tunkeutuu kotirauhan suojaamaan paikkaan, syyllistyy kotirauhan rikkomiseen. Yksityinen pihamaa kuuluu kotirauhan piiriin. Aidan yli kiipeäminen on tunkeutumista, ja ilmeisen tahallista, kun hän kiellosta huolimatta tekee niin. Kyse on siis kotirauhan rikkomisesta. Pakkotilana voidaan torjua vain välitön ja pakottava vaara. Tällaista vaaraa ei ole, kun järjestely on eläinsuojeluviranomaisten hyväksymä, eikä kuvien ottaminen koirista muutenkaan ”torju” vaaraa. Jos olet kertonut naapurillesi, että tila on hyväksytty ja että koirilla on kaikki heidän tarvitsemansa, naapuri ei myöskään voi perustellusti luulla vaaran olevan olemassa. Voit ottaa yhteyttä poliisiin, ja pyytää heitä jututtamaan naapuriasi tämän menettelystä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]