Olimme saaneet ilmoituksen asumisoikeusasunnon tulevasta kuntokartoituksesta, jossa kysyttiin suostumusta asuntoon tulemiseksi mikäli emme ole paikalla. Matkoilla olon vuoksi emme tulleet vastanneeksi tähän määräajassa.

Kuntokartoitusten alettua (ilmoituksen deadlinea seuraavana päivänä) asuntoomme tultiin sisään yleisavaimella yhtiön toimitusjohtajan toimesta. Vaimoni oli kotona viettämässä syyslomaa ja oli juuri herännyt, kun ovikello soi kerran ja heti sen jälkeen ovi avattiin. Vieraat poistuivat kehotuksen saatuaan, mitenkään pahoittelematta aiheuttamaansa säikähdystä.

Haluaisin tiedustella, oliko asunto-osakeyhtiön toiminta täysin lainmukaista? Asunto-osakeyhtiölaki 79§ velvoittaa ei-kiireellisten huoltotöiden tms. järjestettävän asukkaalle sopivana aikana.

1 vastaus


Minilex

46 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos viestistä,
Lain mukaan yhtiön hallituksen jäsenellä tai hallituksen valtuuttamalla henkilöllä on oikeus päästä osakehuoneistoon, jos se on tarpeellista huoneiston kunnon tai hoidon valvomista varten tai osakehuoneistossa tulee suorittaa kunnossapito- tai muutostöitä. Käynti huoneistoon tulisi kuitenkin järjestää niin, että aika on sopiva myös osakehuoneiston haltijalle, jollei kyseisen työn kiireellisyys tai laatu estä sitä. Tapauksessasi toimitusjohtaja on tullut yleisavaimella asuntoonne, vaikka että olleet vastanneet tiedusteluun käynnistä. Tapauksessa voitaisiin katsoa olevan kyse senlaatuisesta työstä (kuntokartoitus), ettei toimitusjohtajan voida edellyttää hankkivan jokaiselta osakehuoneiston haltijalta erillistä lupaa ja aikataulua asuntoon tulemiseksi, vaan kuntokartoitus tehdään talonyhtiön oman suunnitelman mukaisesti. Yhtiön toimitusjohtaja oli ilmoittanut kuntokartoituksen tekemisestä, jolloin teidän asukkaina on ollut mahdollista varautua käyntiin. Asunto-osakehuoneistojen kunnossapitovastuu rakenteiden ja eristeiden osalta kuuluu yhtiölle, jonka vuoksi yhtiön on voitava varmistua asunnon kunnosta ja tehdä nimenomainen kuntokartoitus mahdollisia kunnossapitotöitä ajatellen.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]