Hei,

Olemme mieheni kanssa ostaneet ensiasuntomme 70-luvulla ja se oli molempien nimissä. Vaihdoimme sen isompaan ja edelleen omistussuhde oli sama.
Sitten sain ennakkoperintönä tontin, jolle rakensimme talon. Tuollon koko kiinteistön omistussuhde jostain syystä muuttui niin, että se tuli nimiini. Emme tuolloin edes huomanneet asiaa.
Nyt asumme erossa ja tyttäreni perhe on lunastamassa taloa. Halumme, etä rahat menevät puoliksi, kun olemme puoliksi kaiken maksaneet aikoinaan.
Miten tulee toimia, ettei verottaja katso puolisolle siirtämääni rahasummaa lahjaksi?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Ennakkoperinnön voi antaa vain perintöön oikeutetulle henkilölle. Jos ennakkoperintöön on mainittu, ettei saajan puolisolla ole avio-oikeutta saatuun omaisuuteen, voi saadun omaisuuden omistaa vain perinnön saanut. Mikäli tällaista ehtoa ei ole perinnössä mainittu, voi yhteiseksi tarkoitettua omaisuutta vaatia vahvistettavaksi lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin molempien nimiin. Varsinkin, jos kaikki kulut ovat suoritettu yhdessä, on helppo nähdä tarkoituksena olleen omistaa yhdessä sekä talo, että kiinteistö.
Välttyäkseen lahjaverolta, tulee tilanteessa kiinteistön olla molempien omistuksessa. Tätä varten siis vahvistettaisiin lainhuuto molempien nimiin lainhuuto- ja kiinteistörekisteriin. Tämän jälkeen kauppa voidaan tehdä ilman, että se synnyttäisi lahjaverovelvollisuutta kiinteistön toiselle omistajalle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]