Tyttäreni oli kiinnostunut rivitalo-osakkeesta, jossa myytiin erikseen asuntoa ja autotallia (94 600+5 000). He tekivät tarjouksen (pe) asunnosta 92 000,joka oli korkein tajottu hinta asunnosta. Välittäjä ei sanonut, että myyjälle on tärkeää saada myytyä myös autotalli, kun saatiin käsitys välittäjän puheista,että sen saa kaupaksi muutenkin.
Odotettiin välittäjän ottavan yhteyttä, että saadaan tehdä mahdollisesti vastatarjous. Mitään ei kuulunut (ma,ti,ke). Vasta torstaina saatiin välittäjä kiinni ja saatiin kuulla,että ASUNTO ON MYYTY!
Vastapuoli oli tarjonnut pienemmän summan asunnosta+autotalli 5 000€-> myyjä oli hyväksynyt tarjouksen!
Miksi meillä ei ollut mahdollisuutta korottaa tarjousta/ottaa talli mukaan tarjoukseen?
Myöskään myyjä ei ollut tietoinen,että olimme valmiita tarjoamaan enemmän.

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Oikeustoimilain mukaan sopimus syntyy sen jälkeen, kun tarjouksen tekijä on saanut vastapuolelta hyväksyvän vastauksen. Tarjous ja siihen annettu hyväksyvä vastaus sitovat myyjää ja ostajaa ja velvoittavat lopullisen kaupan tekemiseen. Toinen osapuoli voi vapautua tästä syntyneestä sopimuksesta vain silloin, kun siitä on erityisesti ja etukäteen sovittu. Tämä mahdollisuus annetaan yleensä siten, että tarjouksen ehdoksi asetetaan käsirahan menettäminen tai vakiokorvauksen (sopimussakon) maksaminen. Tarjouksen ja sille annettavan vastauksen muodolle ei ole säädetty laissa muotovaatimuksia. Välitysliikkeen on kuitenkin huolehdittava aina siitä, että kaikki jätetyt tarjoukset ja niihin annetut vastaukset mahdollisine muutoksineen dokumentoidaan luotettavalla tavalla.

Kiinteistön ostamista koskeva tarjous ei lähtökohtaisesti velvoita tarjouksen tekijää kaupan täyttämiseen, ellei sitä ole tehty maakaaren mukaisessa kiinteistökaupan määrämuodossa. Pelkän tarjouksen perumisesta ei joudu maksamaan vakiosopimussakkoa tai menettämään koko käsirahaa. Mikäli kaupoista on kuitenkin sovittu, kaupoista vetäytyvän on korvattava toiselle osapuolelle ilmoittelusta, kiinteistöön tutustumisesta ja muista kaupantekoon liittyvistä tarpeellisista toimista aiheutuneet kohtuulliset kustannukset. Jos käsirahaa on annettu, on myös edellä mainitut kustannukset ylittävä osa palautettava.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]