Äitini nykyinen aviomies osti ennen heidän avioitumistaan itselleen asunnon. Asunto siis aviomiehen nimissä. Äitini on kuitenkin maksanut vuosien aikana asunnosta puolet yhteisellä sopimuksellaan. Miten toimia että saadaan myös äitini nimi asunnonomistajaksi?Esim. isännöitsijän papereissa 100% omistaja on aviomihensä. Tehdäänkö jokin keskinäinen sopimus? Kenelle ilmoitus (verottaja, isännöitsijä) Miten varainsiirtoveron maksaminen.? Maksaako äitini puolesta kauppasummasta varainsiirtoveron?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Aviopuolisoiden omaisuuden omistussuhteita tulkitaan yleensä aviopuolisoiden yhteisen tarkoituksen mukaisesti, eli millainen omistussuhde heillä on ollut tarkoitus omaisuuteen perustaa. Toissijaisesti voidaan ottaa joskus huomioon rahoituksen osuus omistussuhteiden määrittäjänä.

Aviomies on ostanut talon itselleen ennen avioliittoa, minkä vuoksi taloa voidaan pitää hänelle kuuluvana. Jos puolisoiden yhteinen tarkoitus on nykyään, että talo kuuluisi heille yhteisesti, kannattaa tästä tehdä kirjallinen maininta ja sopimus, jota säilytetään tulevaisuuden erimielisyyksien varalle. Ei ole estettä sille, että puolisot yhdessä ilmoittavat viranomaisille (verottaja jne.), että talo katsotaan tästä eteenpäin heille yhteisesti kuuluvaksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]