Asun 8 -kerroksisessa talossa Kalliossa. Talo on rakennettu v. 1960 ja talossa on hissi. Nyt yksi osakkaista 6. kerroksessa on häiriintynyt hissin äänestä ja yrittänyt myydä asuntoaan , mutta ei ole saanut myytyä hissin takia. Kukaan muu ei ole häiriintynyt hissin äänestä.
Taloyhtiö on päättänyt tämän yhden henkilön takia asentaa hissiin ajastimen, jolla hissi pysäytetään klo 22:00-07:00 . Tämä tarkoittaa sitä, että esim pelastuslaitos , poliisi tms ei pääse nopeasti tarvittaessa paikalle. Ja erityisesti haittaa muiden asukkaitten elämää. Kysyisinkin, että onko tämä laillista ? Ja miten tässä pitäisi toimia.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

asunto-osakeyhtiö voi yhtiökokouksella päättää, että hissin käyttö on sallittu vain tietyllä aikavälillä, sillä mikään laki ei vaadi, että rakennuksissa pitäisi olla ympäri vuorokauden käytettävissä oleva hissi. Päätökset yhtiökokouksessa tehdään lähtökohtaisesti enemmistöäänestyksen mukaan.

Vuokralaiselle päätös voi aiheuttaa vaivaa, mutta toimen laillisuutta ei kertomasi perusteella ole syytä epäillä. Vuokrasopimuksella ei ole voitu luovuttaa rajoittamatonta oikeutta hissin käyttöön, sillä se ei ole yksin osakkaan (toisin kuin osakehuoneisto), joten vuokrasopimuksen rikkomisesta tuskin on kyse. Tilanteessa voi ottaa yhteyttä vuokranantajaan ja yrittää neuvotella esimerkiksi vuokran pienestä alentamisesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]