voiko asokodit harjoittaa suoraa vuokraus toimintaa asumisoikeus taloissa?

1 vastaus


Minilex

29 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestänne,

Asumisoikeusasunnoista annetun lain 45 § mukaan asumisoikeustalon asuinhuoneistoja on ensisijaisesti käytettävä asumisoikeuden haltijoiden asuntoina. Toissijaisesti asuinhuoneistoja voidaan käyttää vuokralaisten asuntoina.

Lähtökohtana asumisoikeusasuntojen kohdalla on, että henkilö joka on asumisoikeussopimuksen tehnyt, todellakin asuu asumisoikeusasunnossa. Lain 28 §:ssä on tästä perusperiaatteesta kuitenkin poikkeus. Lainkohdan mukaan saa asumisoikeuden haltija luovuttaa huoneiston väliaikaisesti toisen käytettäväksi, jos hän työnsä, opintojensa tai muun vastaavan syyn takia tilapäisesti oleskelee toisella paikkakunnalla tai luovuttamiseen on muu erityinen syy. Huoneisto saadaan kuitenkin luovuttaa yhtäjaksoisesti enintään kahdeksi vuodeksi. Tätä pitemmäksi aikaa huoneisto saadaan luovuttaa, jos siihen on edellä tarkoitettu syy eikä talon omistajalla ole perusteltua syytä vastustaa luovutusta.

Näin ollen asunnon saa siis vuokrata kahdeksi vuodeksi eteenpäin, jos esimerkiksi muuttaa toiselle paikkakunnalle. Tämä vuokraus edellyttää kuitenkin lain mukaan kirjallista ilmoitusta talon omistajalle.

Jos teille jäi vielä kysyttävää, ottakaa rohkeasti yhteyttä Minilexiin.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]