Hei, ostin taloyhtiöstäni (uusi kerrostaloasunto) autohallipaikan, joka valmistuu kesällä. Sitten kuulauden kuluttua ostpsta postiini tuli vastikemaksu, josta myyjä ei maininnutitään eikä kauppokirjoissakaan lukenut vastikemaksusta mitään. En siis ostaessani tiennyt että paiksta pitää maksaa kuukausittain vastiketta ja nyt kun sen tiedän niin en haluakaan ottaa paikkaa. Kauppojen peruminen edellyttäisi 2% maksua myyntihinnasta, mutta mielestäni kaupoissa tapahtui virhe, koska myykä ei maininnut kaikkia minulle kohdistuvia iuluja paikan suhteen, eli mielestäni saisin perua kaupat ilman mitään maksua koska kaupat eivät olleet täysin pätevät. Miten siis on asian laita?

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Hyödykkeessä katsotaan lain mukaan olevan virhe, jos se ei vastaa niitä tietoja jotka myyjä on antanut tavaran ominaisuuksista tai käytöstä tavaraa markkinoitaessa tai muuten ennen kaupantekoa ja joiden voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan.
Kaupan purkaminen on yleensä viimesijainen vaihtoehto, joka tulee kysymykseen vasta, jos myyjä ei voi hyvittää virhettään muulla tavalla esim. hinnanalennuksella. Jotta purkaminen on mahdollista, virheen tulee myös olla olennainen tai vähintään ei-vähäinen. Vastiketta koskeva tieto on kaupassa nähdäkseni kuitenkin niin olennainen, että sen tiedottamista koskeva virhe voidaan katsoa sellaiseksi sopimusrikkomukseksi, joka oikeuttaa kaupan purkamiseen.
Jotta virheen seuraamuksia voi käyttää eli vaatia kaupan purkamista, tulee ostajan vedota virheeseen kohtuullisessa ajassa (tehdä reklamaatio).
Kaupan purkautuessa molempien osapuolien velvoitteet lakkaavat puolin ja toisin, eli mitään uusia suorituksia ei tarvitse tehdä ja jo maksetut suoritukset tulee palauttaa toiselle osapuolelle.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]