jos vuokralainen on sopimuksessa firma, kuka voi allekirjoittaa vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen ,joka tulee asunnon omistajalta .lisäksi omistajan tulee ilmoittaa syy irtisanomiseen ?" irtisanon vuokrasuhteen tällä päivämäärällä " lausekkeen perään laitettu päivä tulevaisuuteen .on kyllä ajankohtaiset allekirjoituspäivät ilmoituksessa. Tulkitaanko päivä tulevaisuudessa siksi päiväksi ,josta alkaa vuokrasuhteen irtisanomisaika ?

1 vastaus


Minilex

Nainen

58 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Vuokranantajan tulee antaa vuokralaiselle kirjallinen irtisanomisilmoitus, joissa on mainittuna vuokrasuhteen päättymisajankohta sekä myöskin irtisanomisen peruste. Eritysisiä perusteita ei ole laissa määritelty, mutta irtisanomisperuste ei saa olla vuokralaisen kannalta kohtuuton eikä se olla myöskään hyvän tavan vastainen.

Kun vuokranantaja irtisanoo vuokrasopimuksen, irtisanomisaika on kolme kuukautta. Mikäli vuokrasuhde on kestänyt välittömästi ennen irtisanomista yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, irtisanomisaika on kuusi kuukautta. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu, jolleivat osapuolet toisin päätä sopia. Irtisanomisoikeus on toimitettava todisteellisesti ja aika ikään kuin lähtee kulkemaan siitä hetkestä, kun irtisanomisilmoitus on vastaanotettu. Huomionarvoista on, ettei irtisanomisaikaa voida sopimuksella lyhentää. Kertomasi perusteella vuokranantaja kuitenkin haluaa irtisanomisajan ikään kuin alkavaksi vasta myöhemmin, mutta hän on informoinut siis sinua tulevasta? Lisäksi, yhtiön nimenkirjoituksen oikeutetut voivat allekirjoittaa irtisanomisilmoituksen yhtiön puolesta.

Toivottavasti vastauksesta oli sinulle apua. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä lakipuhelimeen.

Mukavaa päivää!

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]