Hei! Nyt on jäänyt mietityttää, kun muutin pois poikaystävän kanssa rivitalloasunnosta jonka omisti hänen siskon mies ja nyt ovat uhkailleet poliiseilla kun kuulemma olemme tuhonneet heidän omaisuutta? Ensinnäkin asumisen jäljet jää aina. He olivat ottaneet valokuvia "tuhoutumisista" Voin listata tähän ne jäljet mistä väittäävät meidän tuhonneen asuntoa:
Sängyn kangas
Lattia jossa kaksi kolhua joista on palanen lähtenyt
Keittiökaapiston pinnasta lähtenyt lohkeuma
Työpöydän päälisestä lähtenyt palasia

Lähteekö poliisi yleensä tämmöistä asiaa tutkimaan??


1 vastaus


Minilex

Minilex Oy

34 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Poliisi ei luultavasti asiaa tutki, vaikka poikaystäväsi siskon mies tekisikin rikosilmoituksen. Tämä johtuu siitä, että ainoa rikos, joka voisi tulla tapauksessanne kyseeseen, on vahingonteko, ja vahingonteko on rangaistavaa ainoastaan tahallisena. Jos ja kun poikaystäväsi siskon mies ei pysty todistamaan, että Sinä ja poikaystäväsi vahingoititte hänen omistamaansa asuntoa tahallanne, ei poliisi lähde asiaa tutkimaan.

Vaikka kyseessä ei ole poliisiasia, olette silti velvollisia korvaamaan poikaystäväsi siskon miehelle aiheuttamanne esinevahingot. Joudutte korvaamaan muun muassa rikkomanne esineiden ja lattian arvonalennuksen ja/tai niiden korjaamisen.

Vahingonkorvauksen avulla asunto ja siihen kuuluva irtaimisto saatetaan siihen kuntoon, jossa ne olisivat olleet, jos olisitte huolehtineet asunnosta ja irtaimistosta huolellisesti. Jos siis osa asunnolle tai siihen kuuluvalle irtaimistolle aiheutuneesta vahingosta olisi tapahtunut joka tapauksessa, vaikka olisitte olleet kuinka huolellisia, ei teidän tarvitse korvata tällaista tavanomaisesta kulumisesta johtunutta vahinkoa. Nähdäkseni työpöydän päällisen ja sängyn kankaan vaurioituminen saattaa olla tällaista tavanomaisesta kulumisesta johtunutta vahinkoa tapauksessanne. Kysymyksessä annetuilla tiedoilla on kuitenkin lähes mahdotonta sanoa tarkkaan, mikä osa mainitsemastasi vahingosta on johtunut tavanomaisesta kulumisesta ja mikä osa taas huolimattomuudesta.

Vahingonkorvauksia poikaystäväsi siskon mies joutuu vaatimaan kanteella käräjäoikeudessa, jossa asia ratkaistaan lopulta riitaoikeudenkäynnissä. Suosittelen lämpimästi, että yritätte vielä päästä sovintoon ja yhteisymmärrykseen poikaystäväsi siskon ja hänen miehensä kanssa. Jos puhutte asiat läpi rauhallisesti, ehkä hekin ymmärtävät paremmin, miten ja miksi asumisenne jäljet ovat syntyneet.

Lisätietoa tässä vastauksessa mainituista tai sivutuista oikeudellisista aiheista saat tutustumalla www.minilex.fi-sivustolla oleviin artikkeleihin. Mikäli taas tunnet tarvitsevasi tarkemmin tapaukseesi räätälöityä oikeudellista neuvontaa, suosittelen soittamaan lakipuhelimeemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]