Mökki on rakennettu v.1966 vuokramaalle. Nyt nykyinen omistaja ei suostu jatkamaan vuokrasopimusta eikä halua myydä tonttia. Vuokrasopimus sanottu irti 15.4.1966 lähtien. Olemme tyhjänneet mökin irtaimiston. Mikä on rakennuksen kohtalo? Tontille ei saa enää mennä. Jos tontin omistaja aikoo purkaa rakennuksen, joudummeko maksamaan purku- ja siistimiskulut?
Olemme myös rakentaneet tontille tien ja parkkipaikan sekä vetäneet sähköt. Tontin omistaja ei aio korvata mitään.
Olen kiitollinen vastauksestanne, johon toivon pikaista vastausta.



1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos kysymyksestänne!

Kiinteistön vuokrasopimuksista ja muun muassa niiden päättymisestä on säännökset maanvuokralaissa. Laissa maanvuokrasopimukset on jaettu neljään luokkaan, joista teidän tapauksenne vaikuttaisi kuuluvan muuhun maanvuokraan, koska kyseessä ei ole asemakaava-alueen tontti, pysyvää asumista varten vuokrattu kiinteistö tai rakennettu viljelmä. Merkitystä jaottelulla on siksi, että eri luokkia koskevat eri säännökset.

Muun maanvuokrasopimuksen päättyessä on vuokraajalla oikeus saada korvaus tekemistään parannustöistä vain silloin, jos näin on maanvuokrasopimuksessa sovittu. Omistaja ei ole siis velvollinen hyvittämään teille kiinteistönsä arvon mahdollista nousua ja tekemäänne työtä, ellei sopimusta asiasta ole.

Vuokranantajalla on myös lähtökohtaisesti oikeus lunastaa vuokramaalle rakennetut rakennukset, jos hän ilmoittaa asiasta kirjallisesti vuokramiehelle ennen vuokrasuhteen päättymistä, mutta velvollisuutta hänellä ei tähänkään ole. Jos lunastusta ei suoriteta, tulee vuokralaisen kolmen kuukauden kuluessa vuokrasuhteen päättymisestä siirtää omistamansa rakennus pois ja panna sen paikka kuntoon. Jos näin ei tapahdu, vuokranantaja saa myydä rakennuksen julkisessa huutokaupassa vuokramiehen lukuun ja huolehtia paikan kuntoonlaitosta. Mikäli maanvuokrasopimuksessa on kuitenkin sovittu vuokrasuhteen päättyessä noudatettavista toimintatavoista toisin, noudatetaan sopimusta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]