Asumme vuokralla omakotitalossa, vuokranantaja asuu viereisessä talossa. Hän on käynyt pihassamme millon kukkia istuttamassa, lukemassa vesimittarin, sahaamassa puita ollessamme töissä . Kertaakaan emme ole saaneet ilmoitusta käynnistä, tilanne on melko ahdistava kun kotiin tullessa huomataan että kappas, pihasta on hävinnyt puu tms. Kuinka tässä tilanteessa kannattaisi toimia, sillä keskustelu hänen kanssaan on mahdotonta. Tuntuu ettei hän ymmärrä ollenkaan toimivansa väärin.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Vuokrasuhteen aikana asunto on vuokralaisen koti, eikä vuokranantajalla ole oikeutta käydä asunnossa ilman lupaa. Vuokralaisen kotirauhaa on kunnioitettava. Vuokralaisen on tästä huolimatta päästettävä vuokranantaja asuntoon, mikäli käynti on tarpeellinen asunnon kunnon ja hoidon valvomiseksi. Lisäksi jos asunto on tarkoitus myydä tai vuokrata uudelleen, vuokranantajalla on oikeus näyttää huoneistoa asukasehdokkaille.

Vuokranantajan on sovittava käynneistään aina vuokralaisen kanssa etukäteen. Jos vuokranantaja menee kuitenkin asuntoon ilman lupaa tai ennakkoon lähetettyä käynti-ilmoitusta, kyse on tällöin kotirauhan rikkomisesta. Pahimmillaan luvattomasta käynnistä voi seurata sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]