Hei, rakennus on rakennettu valmiiksi ilman rakennuslupaa ja ilman vastaava työnjohtajaa. Nyt projektille on rakennuslupa ja tarve vastaavalle työnjohtajalle. Mitä sanktioita uudelle vastaavalle työnjohtajalle voi tästä koitua mikäli ryhtyy projektiin tietäen että rakennus on rakennettu ilman tarvittavia lupia?

1 vastaus


Minilex

122 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Maankäyttö- ja rakennuslaki säätää vastaavien työnjohtajien vastuusta. Sen mukaan vastaava työnjohtaja vastaa rakennustyön kokonaisuudesta ja laadusta. Vastaavan työnjohtajan on myös huolehdittava, että rakennustyö tehdään myönnetyn luvan, rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakennustavan mukaisesti. Vastaavan työnjohtajan on myös tämän lisäksi huolehdittava rakennustyön aloittamisen ilmoittamisesta viranomaiselle ja pitää ajan tasalla rakennustyön tarkastusasiakirjaa. (§122)

Jos rakennus on jo rakennettu, on vastaavan työnjohtajan vaikeaa varmistua edellä olevista asioista, koska ei ole ollut mukana rakennustyössä alusta asti tai ollenkaan. Vastaava työnjohtaja voi joutua maksamaan sanktioita, jos edellä olevat seikat eivät ole tehty lain edellyttämällä tavalla. Sanktioiden määrät riippuvat vahinkojen laajuudesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]