Ostimme miesystäväni kanssa kerrrostaloasunnon (molempoen ensiasunto) marraskuussa 2016 uudiskohteesta, joka valmistuu joulukuussa 2017. Kaupat tehtiin ja sovittiin pankin ja myyjän kanssa että nostamme lainaa siten, että maksamme syyskuussa 2017 noin kolmasosan asunnon hinnasta ja loput kohteen valmistuessa. Miesystäväni puolen takasi hänen vanhemmat omalla asunnollaan ja minun puoleeni haettiin valtiontakausta, joka onnistui. Nyt miesystäväni kuitenkin haluaa erota/miettii vielä haluaako jatkaa kanssani. Mikäli hän päätyy siihen, että haluaa erota, niin mitä asunnon kanssa voi käytännössä tehdä? Miten selvitä asiasta mahdollisimman vähillä tappioilla? Emme siis ole nosteneet lainaa ollenkaan. Onko kauppa heipompi purkaa vai pitäisikö asunto kuitenkin ostaa ja laittaa myyntiin?

1 vastaus


Minilex

59 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Mikäli eroatte, voitte tehdä asunnolla käytännössä mitä vain. Voitte esimerkiksi ostaa sen ja myydä uudelleen, vuokrata sen jollekkin ulkopuoliselle, tai toinen osapuoli voi ostaa toisen osuuden asunnosta itselleen.

Voitte myös peruuttaa kaupan, mutta siitä aiheutuu vahingonkorvausvelvollisuus. Myyjällä on nimittäin oikeus vahingonkorvaukseen, jos ostaja rikkoo sopimuksen peruuttamalla asunnon kaupan ennen kuin asunto on luovutettu ostajan hallintaan. Myyjällä on mm. oikeus korvaukseen asunnon uudelleen myymisen aiheuttamista kustannuksista sekä sopimuksen tekemisestä ja täyttämisestä aiheutuneista kustannuksista, joista hän todennäköisesti ei voi hyötyä muulla tavalla.

Siihen, mikä vaihtoehdoista on järkevin, on vaikea antaa vastausta. Se on tapauskohtaista ja riippuu teidän omista intresseistänne.


Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]