Mieheni on ottanut pankista lainan ja tarkoitus olisi ostaa talo 31.000e. Nyt rupesimme miettimään että minulla on ulosotossa alle 10.000 e, voiko ulosotto ottaa miehen talon ja myydä talon.

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Avioliittoihin sovelletaan Suomessa omaisuuden erillisyyden periaatetta, mikä tarkoittaa sitä, että kumpikin puoliso omistaa itse oman omaisuutensa. Ulosotto voi kohdistua vain velallisen omaan omaisuuteen, ei siis sivullisasemassa olevan puolison omaisuuteen, ellei sivullisen omaisuus vastaa hakijan saatavasta tai kuulu velalliselta ulosmitattuun esineeseen ainesosana tai tarpeistona. Yhteisomistetusta omaisuudesta taas voidaan ulosmitata velalliselle kuuluva osuus, jolloin kyseinen esine voidaan viime kädessä myydä ja velka maksaa velallisen osuudesta. Osuutta tarjotaan ensin toisen yhteisomistajan ostettavaksi.

Jos siis puolisosi ottaa henkilökohtaista velkaa ja ostaa talon omiin nimiinsä, ei sitä voida ulosmitata sinun henkilökohtaisesta velastasi, ellei taloa aseteta velkojesi vakuudeksi. Mikäli talo ostetaan yhteisiin nimiin, on osuutesi ulosmittaus kuitenkin mahdollinen. Toisen yhteisomistajan käyttäessä taloa vakituisena asuntonaan, ei sitä saa kuitenkaan myydä ilman tämän suostumusta. Tällöin ulosottomies voi kuitenkin tarvittaessa käynnistää menettelyn yhteisomistussuhteen purkamiseksi.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]