Hei. Kertokaapas että onko minun mahdollista saada hyvitystä tällaisessa tilanteessa:

Eli joitakin viikkoja sitten tuli ilmoitus kerrostalon rakentaneelta yhtiöltä SRV:ltä että asunnossa tullaan suorittamaan mm. parvekelasien tarkastus viikolla 22. Ilmoituksessa kehotettiin ottamaan yhteyttä jos tarvitsee keskustella tarkemmin ajankohdasta ja otinkin yhteyttä ja sovittiin tarkastus sellaiselle päivälle ja ajankohdalle sillä viikolla jolloin olisin kotona, koska en missään nimessä halua päästää ventovieraita asuntooni ilman että olen paikalla jo ihan periaatteenkin vuoksi.

Kuitenkin asuntooni oli lopulta menty noin vuorokausi ennen sovittua aikaa, kotona odotti ilmoitus että tarkastus on tehty. Raivostuttaa että asuntooni voi muka noin vaan mennä. Ei edes soitettu etukäteen!

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Asuntosi on kotirauhan suojaama paikka. Kotirauhan rikkomista on esimerkiksi kotirauhan suojaamaan paikkaan oikeudettomasti tunkeutuminen tai meneminen salaa.
Tapauksessasi tulisi siis arvioida oliko asunnossasi käynti oikeudetonta ja tehtiinkö se tunkeutumalla tai salaa.
Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön edustajalla on oikeus käydä asunnossa suorittamassa korjauksia tai tarkistamassa asunnon kuntoa.
Tässä tapauksessa vaikuttaisi siis olevan kyse kuvaillun kaltaisesta tilanteesta.
Käynneistä pitää kuitenkin ilmoittaa etukäteen ja mahdollisuuksien mukaan sopia ajankohdasta niinkuin nytkin oli tehty. Asunnossa käytiin kuitenkin muulloin kun sovittuna ajankohtana. Näin voidaan toimia, jos työn kiireellisyys ja laatu sitä vaativat.
Käynnistä pitää myös jättää ilmoitus, jos asukas ei ollut käynnin aikana paikalla niin kuin tässä tilanteessa olikin toimittu.
Välttyäkseen hankalan naapurin maineelta ja mahdolliselta turhalta rikosilmoitukselta kannattaa asiasta ensin pyrkiä keskustelemaan isännöitsijän kanssa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]