Terve. Sellaista kysyn että; voiko vuokrasopimuksen perua ennen muuttoa kun asuntoa on käyty vielä katsomassa ennen muuttopäivää ja siellä on ilmennyt itselle selkeästi home ongelmaa.

1 vastaus


Minilex

135 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Tietyissä tilanteissa vuokralaisen on mahdollista purkaa vuokrasopimus. Purkuoikeus on silloin, kun vuokrasuhteen alkaessa huoneisto ei ole sovitussa tai vaadittavassa kunnossa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että puutteellisuudella on olennainen merkitys eikä vuokranantaja korjaa sitä. Purkuoikeus on myöskin silloin, kun vuokralaisen terveydelle aiheutuu ilmeistä vaaraa huoneiston käytöstä sopimuksessa edellytettyyn tarkoitukseen tai vuokranantaja ryhtyy merkittäviin korjaus- ja perusparannustöihin huoneistossa.

Terveysvaaran osalta, vuokralaisen täytyy esimerkiksi terveysviranomaisen lausunnolla osoittaa, että terveysvaara on olemassa, mutta purkaminen ei edellytä sitä, että ongelma olisi johtunut vuokranantajan toiminnasta. Purkuoikeus puutteellisen kunnon perusteella edellyttää sitä, että sillä on olennainen merkitys, eli se esimerkiksi vaikuttaa merkittävästi asumiseen.

Siten tilanteessa, jossa asunnon käyttämisestä aiheutuu ilmeistä vaaraa terveydelle, kuten huoneiston homeongelma voi aiheuttaa, vuokrasopimuksen purkaminen on mahdollista.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]