Sain neuvoa eräältä lakimieheltä että minun kannattaisi hakea hinnan alennusta asunnon myyjältä nimikkeellä salainen taloudellinen virhe. Eli ostin rivitaloasunnon vuosi sitten jossa on nyt todettu iso rakenteellinen virhe. Koskee puolia asunnoista, ei juuri minun asuntoa. Taloyhtiö maksaa korjauskustannukset eli me kaikki asukkaat yhdessä, oli kyse kenen asunnosta tahansa. Kustannukset on yli 10% kauppahinnasta meillä. Yksi naapuri sai jo hinnan alennuksen jonka asunnossa virhe on todettu. Kysyisinkin oliko lakimies oikeassa ja uskallanko hakea myös hinnan alennusta vaikka virhe ei ole juuri minun asunnossa mutta taloudellisesti ihan sama asia? Kiitos etukäteen!

1 vastaus


Minilex

10 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Käytetyn asunnon kaupan kohteessa on tosiaan taloudellinen virhe, kuten lakimiehesi kertoi, jos asunnon omistamiseen tai käyttämiseen liittyvät taloudelliset velvoitteet ja vastuut ovat kiinteistön muissa osissa kaupanteon jälkeen ilmenneen odottamattoman vian vuoksi osoittautuneet merkittävästi suuremmiksi kuin ostajalla on ollut perusteltua aihetta edellyttää. Odottamattoman vian ei siis tarvitse ilmetä nimenomaan ostetussa asunnossa, vaan myös muualla kiinteistössä havaittu puute riittää virheen syyksi, jos ostajan vastuut sen johdosta nousevat huomattavasti.

Ostajalla on virheen johdosta oikeus virhettä vastaavaan tai muutoin virheeseen nähden kohtuulliseen hinnanalennukseen. Palautettavalle kauppahinnalle on myös oikeus saada korkoa siitä lukien, kun myyjä vastaanotti alkuperäisen kauppahinnan. Virhe ja siihen perustuvat vaatimukset tulee kuitenkin ilmoittaa myyjälle kohtuullisessa ajassa virheen havaitsemisesta, jotta virheeseen voi vedota.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]