Hei!

Millä tavoin lakia asumisoikeuden luovutuksesta tulisi lukea? Laissa on ainakin maininta siitä, että asumisoikeuden voi luovuttaa puolisolle taikka etenevälle tai takenevalle polvelle, mutta antaako laki mahdollisuuden muille luovutussuhteille? Tapauskohtaisesti kiinnostaa, voiko asumisoikeutta siirtää sisarukselle (taikka vastaava lähiperheenjäsen), joka ei luovutushetkellä asunnossa asu.

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Kiitos kysymyksestä.

Asumisoikeusasunnoista annetun lain 23 §:n mukaan asumisoikeuden voi luovuttaa (ilman kunnan hyväksyntää) puolisolle, suoraan etenevässä tai takenevassa polvessa olevalle sukulaiselle tai sellaiselle perheenjäsenelle, joka luovutushetkellä vakinaisesti asuu huoneistossa. Asumisoikeuden voi luovuttaa myös henkilölle, jonka kunta on asumisoikeusasunnoista annetun lain ja sen nojalla annettujen säännösten mukaisesti hyväksynyt luovutuksensaajaksi.

Jos asumisoikeuden haluaa luovuttaa muulle kuin yllä mainitulle lähiomaiselle, on siitä ilmoitettava talon omistajalle. Jollei talon omistaja kolmen kuukauden kuluessa ilmoituksesta ole osoittanut luovutuksensaajaa, omistaja on asumisoikeuden haltijan vaatimuksesta velvollinen lunastamaan asumisoikeuden hyväksyttävästä lunastushinnasta. Velvollisuutta lunastamiseen ei kuitenkaan ole ennen kuin asumisoikeusasunnon tosiasiallinen hallinta on päättynyt.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]