Tiehoitokunta tilasi 2 kuormaa mursketta. Nyt laskutetaan kolmesta kuormasta. Kuormakirjat ovat kuittaamatta. Olemme usean kerran kysyneet kuka tilasi kolmannen kuorman ja kuka kuittasi. Olemme pyytäneet hyvitystä kolmannesta kuormasta. Kuorman tuoja ei suvaitse vastata mitään. Tieisännöitsijä on ollut huolimaton ja maksanut koko laskun.
Miten tässä tulisi menetellä, jotta asia saataisiin kuntoon?

1 vastaus


Minilex

31 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, ja kiitos kysymyksestäsi!

Perusteeton etu pitää sisällään tilanteet, joissa edun saaja ei ole oikeutettu etuun eli hän toisin sanoen ei ole tehnyt mitään ansaitakseen etua. Perusteeton etu on lähtökohtaisesti aina palautettava. Seuraavien ehtojen on kuitenkin täytyttävä, jotta kyseeseen voisi tulla perusteettoman edun palautus: perusteettoman edun saaminen ja hyötyminen toisen kustannuksella.

Tässä tapauksessa molemmat ehdot täyttyvät: kuorman tuoja on saanut perusteettomana etuna yhden kuorman arvoisen rahasuorituksen. Rahasuoritus oli perusteeton ja kuorman tuoja hyötyy tiehoitokunnan kustannuksella.

Jos kuorman tuonut taho ei pyynnöistä huolimatta palauta rahoja olemattoman kuorman osalta, on rahoja mahdollista vaatia kanteella, joka tehdään alueenne käräjäoikeuteen.

Lisäkysymysten ja tarkempien tietojen saralta suosittelen soittamaan edulliseen lakipuhelimeemme.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]