Naapurit kolaavat lunta siten että keväällä lumien sulaessa lumet/vedet valuvat meidän tontille! Eikö tämä ole jo tahallista haitan / ilkivallan tekoa. Naapurien lumikasa on meidän autotallista noin 5-6 metrin päässä.

1 vastaus


Minilex

130 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Lumet on pidettävä oman tontin sisäpuolella, mutta lumen sijoittamista oman tontin sisäpuolelle hyvin lähelle naapurin tonttia ei liene nimenomaisesti kielletty. Eräistä naapuruussuhteista annetun lain mukaan kiinteistöä ei saa käyttää siten, että naapurille aiheutuu kohtuutonta rasitusta esimerkiksi kosteudesta tai muista vastaavista vaikutuksista. Arvioitaessa rasituksen kohtuuttomuutta on otettava huomioon paikalliset olosuhteet, rasituksen muu tavanomaisuus, rasituksen voimakkuus ja kesto, rasituksen syntymisen alkamisajankohta sekä muut vastaavat seikat.

Lähtökohtaisesti jokainen tontinomistaja voi vapaasti päättää lumen sijoituspaikasta oman tonttinsa rajojen sisällä, ja kevään tulon väistämätön seuraus on lumen sulaminen, eikä sulamisveden etenemistä voi juurikaan kontrolloida. Naapureilta olisi kannattavaa kysyä sovinnollisesti, onko olemassa mahdollisuutta sijoittaa lunta toiseen paikkaan. Jos heillä ei ole esittää perusteita valitsemalleen sijoituspaikalle, puhuu tämä sen seikan puolesta, että lumet on sijoitettu tahallisesti ko. paikkaan. Jos voitte tällöin esittää näyttöä, että lumen tahallisesta sijoittamisesta kolauspaikkaan seuraa vahinkoa omaisuudellenne, kyse on vahingonteosta.

Jos omaisuudelle ei seuraa vahinkoa tai kosteudesta aiheutuvaa rasitusta ei voida pitää kohtuuttomana, asialle ei tietääkseni ole mitään tehtävissä. Voitte kuitenkin halutessanne kysyä lakipuhelimen kautta lakimieheltä mielipidettä esimerkiksi rasituksen mahdollisesta kohtuuttomuudesta.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]