Hei! Muutin puolisoni kanssa alkusyksystä uuteen asuntoon johon allekirjoitimme toistaisen vuokrasopimuksen, kuitenkin kuuden kuukauden minimiajalla. Sain kuitenkin muutama kuukausi myöhemmin opiskelupaikan täysin eri kaupungista ja pitäisi muuttaa sinne ennenkuin tämä 6kk minimiaika umpeutuu. Onko mitään keinoa irtisanoa sopimusta, vai pitääkö jotenkin yrittää maksaa kahta vuokraa opiskelijan tuloilla? Vuokranantaja on sitä mieltä, että 6kk minimiaika pätee tilanteesta huolimatta.

1 vastaus


756 vastausta

Hei. Kyseessä on kuuden kuukauden määräaikainen vuokrasopimus, joka jatkuu sen jälkeen toistaiseksi voimassaolevana. Tällaiset ehdot ovat hyvin tavallisia vuokrasopimuksissa.

Huoneenvuokralain mukaan tuomioistuin voi oikeuttaa irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen. Oikeus irtisanoa sopimus voidaan antaa vuokralaiselle, jos hän muuttaa toiselle paikkakunnalle opintojensa, työnsä tai puolisonsa työn takia.

Vuokralainen ja vuokranantaja voivat aina sopia vuokrasuhteen päättämisestä ilman tuomioistuintakin. Jos vuokrasopimuksessa on sovittu sopimussakosta vuokrasopimuksen päättyessä ennenaikaisesti, tulee vuokralaisen maksaa sopimuksessa määritelty sanktio.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]